2024 - AIAKOS - VÝMENNÝ PROGRAM

Číslo
2024/AIAKOS/01
Druh
viacdenný
Typ
Zahraničné semináre
Miesto konania
Termín
-
Deadline

Cieľom programu je spojiť mladých budúcich sudcov a prokurátorov v rámci EÚ, upriamiť ich pozornosť na európsky rozmer ich budúcej profesie a zvýšiť vzájomné porozumenie rôznych justičných kultúr a systémov.

Program sa bude realizovať v roku 2024 vo fixne stanovených termínoch: 

4. november – 8. november 2024

18. november – 22. november 2024

 

Krajiny, do ktorých pôjdu slovenskí účastníci: 

4.11.2024 – 8.11.2024

Belgicko  (1),  Francúzsko (1), Lotyšsko (1), Malta (1), Poľsko (1)

a

18.11.2024 – 22.11.2024

Belgicko  (1),  Francúzsko  (1), Taliansko  (1), Poľsko (1), Švédsko (1)

Do prihlášky, ktorá je v prílohe, je potrebné vybrať len 1 konkrétny termín a jednu krajinu, a uviesť správne všetky požadované údaje, keďže ich po zaslaní nie je možné upravovať. Obsah v prihláške  je vzor ! 

Vyplnenú prihlášku zašlite na mailovú adresu  karol.moravek@justice.sk do 24.6.2024.

 

Formát: 1. skupina slovenských účastníkov zostáva v týždni 4.11.2023 – 8.11.2023  na Slovensku so skupinou účastníkov z EÚ. Zatiaľ je 2. slovenská skupina v rôznych krajinách EÚ. V týždni od 18.11.2022 – 22.11.2023 je 2. skupina po návrate z ich pobytu na Slovensku a 1. skupina vycestuje do zahraničia.

Výmenný pobyt nevyhnutne zahŕňa prezentácie jednotlivých účastníkov o právnom a súdnom systéme krajiny pôvodu, uvedené má formu workshopu alebo okrúhleho stola.

Program je zameraný na návštevu pojednávaní na okolitých súdoch, návštevou väznice či inej justičnej inštitúcie. JA SR poskytne potrebnú súčinnosť pri vytvorení programu pre zahraničné skupiny, pričom za prípravu prezentácií o slovenskom právnom systéme sú zodpovední slovenskí účastníci.

Účasť na domácej časti výmenného programu AIAKOS 2024 je predpokladom účasti na zahraničnej časti výmenného programu, preto je potrebné aby záujemcovia pri prihlásení zohľadnili uvedenú skutočnosť.

 

Jazyk podujatia: angličtina

Cieľová skupina: VSÚ, asistenti sudcov NS SR, asistenti sudcov NSS SR, právni čakatelia prokuratúry, asistenti prokurátorov

Počet účastníkov: 10

Podmienkou účasti je súhlas priameho nadriadeného, ktorý je potrebné zaslať na mail karol.moravek@justice.sk

 

Finančné podmienky:

Finančné podmienky programu sú vložené nižšie v prílohách.

 

Zároveň pripomíname povinnosť každého účastníka zahraničného seminára nahrať do 15 dní od návratu z podujatia správu zo zahraničnej cesty. Správa zo zahraničnej cesty pre účely JA SR môže byť rovnaká, akú odovzdávate vo svojej inštitúcii. V zásade by mala obsahovať dátum, miesto, čas konania akcie, organizáciu, obsah podujatia, finančné podmienky a odborný prínos pre Vašu prax, rozsah min. 1 normostrany. Ďalšie odborné spracovanie obsahu seminára uvedené v tejto správe môže byť použité s cieľom skvalitniť obsah vzdelávania v našej inštitúcii. Nahratie dokumentu do osobných súborov: Vľavo dole pod Vašim menom kliknite na "Môj účet", následne vpravo hore kliknite na "Osobné súbory" a následne vľavo dole na "Vybrať súbor". Nahratie prebieha podobne ako pri prílohe emailu. Správa sa nahrá do systému, kde je viditeľná pre Vás a zamestnancov akadémie.